середу, 26 квітня 2017 р.

Заняття з лікувальної фізкультури на динамічному параподіумі.



Параподіум динамічний - для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Ортезна конструкція, яка дозволяє пацієнтам з паралічами і парезами нижніх кінцівок приймати вертикальне положення і самостійно пересуватися за рахунок балансування тулубом. Пацієнт утримується вертикально завдяки широкому набору фіксаторів, які регулюються по висоті, ширині і глибині, забезпечуючи індивідуальну настройку апарату. Плавне балансування верхньою частиною тулуба призводить до відриву від статі полозів, на яких розташовані платформи зі стопами пацієнта.
Самостійне вставання тобто перебування у вертикальній позиції і фіксація позиції стоячи змушують працювати нижні кінцівки , що призводить до :

-зникнення суглобових і м’язових контрактур , а також спастичності ;
-правильному живленню сполучної тканини;
-ліквідації пролежнів ;
-фізіологічному навантаженню і кістково-суглобової системи;
-фізіологічного функціонування внутрішніх органів ( нормалізації механізмів сечовипускання і каловиваедення ) та інших процесів;
-нормалізації роботи серцево-судинної та дихальних систем;
2 . 
Самостійне , зручне і повністю безпечне перебування в позиції стоячи (без участі рук) протягом дуже тривалого часу (навіть при непритомності людина залишається у вертикальній позиції завдяки постійному контролю над центром тяжіння пацієнта).
3 . Самостійне і повністю безпечне пересування силою власних м’язів без потреби в сторонньої сили, що робить можливим самообслуговування , а також обслуговування інших осіб
4 . Реабілітація та ерготерапія ( терапія роботою) в широкому сенсі слова .
5 . Підготовка тренування для занять спортом.
6 . Підготовка організму до використання інших ортезів (типу рухових пристроїв).


Немає коментарів:

Дописати коментар